Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Νέα τεχνολογία φώτων αυτοκινήτου που δεν «τυφλώνει»Εντυπωσιακή είναι η εξέλιξη των συστημάτων φωτισμού των αυτοκινήτων, καθώς τα φώτα που διέθεταν τα οχήματα της προηγούμενης δεκαετίας, δεν έχουν καμία σχέση με τις πολύπλοκες τεχνολογικές εφαρμογές που τοποθετούνται στα νέα μοντέλα.

 

Οι νέες μονάδες παραγωγής φωτός εξασφαλίζουν πολλά πλεονεκτήματα. Κατ' αρχήν προσφέρουν μεγαλύτερη ποσότητα φωτός και καλύτερη στρωμάτωση. Καταναλώνουν μικρότερη ποσότητα ενέργειας από την μπαταρία και το ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου. Έτσι συμβάλουν και στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου. Είναι ομορφότερα, ενώ πρόσφατα απέκτησαν τη δυνατότητα να εντοπίζουν το αντίθετα κινούμενο όχημα και να σβήνουν αυτόματα οι συστοιχίες που «τυφλώνουν» τους άλλους οδηγούς.

 

Μία νέα τεχνολογία φωτισμού που διευκολύνει τους οδηγούς να μην «τυφλώνουν» τους άλλους χρήστες του δρόμου, λανσάρει με τη σειρά της και η Ford. Η νέα τεχνολογία προβολέων με αντιθαμβωτική λειτουργία (Glare-Free Highbeam) απαλλάσσει τους οδηγούς από το άγχος να χαμηλώσουν τα φώτα τους, μόλις αντιληφθούν ένα αντίθετα κινούμενο όχημα. Έτσι δεν αποσπάται η προσοχή του από την οδήγηση και μειώνονται οι πιθανότητες να συμβούν ατυχήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ford3

 

Το σύστημα Glare-Free Highbeam χρησιμοποιεί μία κάμερα τοποθετημένη στο παρμπρίζ που ανιχνεύει τους προβολείς ή τα πίσω φώτα οχημάτων και ποδηλάτων σε απόσταση έως 800 μ. τη νύχτα. Η οδήγηση με αναμμένη τη μεγάλη σκάλα φώτων επιτρέπει στους οδηγούς να βλέπουν τα εμπόδια στο δρόμο πολύ νωρίτερα. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι αυτόματοι προβολείς ενεργοποιούνται μέχρι 10 φορές περισσότερο απ' όσο όταν οι οδηγοί αλλάζουν οι ίδιοι από μεσαία σε μεγάλη σκάλα φώτων και αντίστροφα.

 

Η τεχνολογία Glare-Free Highbeam διατίθεται τώρα για όλα τα Ford S-MAX, Galaxy και θα προσφέρεται επίσης με το προσεχές μοντέλο Edge.

Ford1

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok