Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Μειώνουν στα

Μειώνουν στα «κρυφά» τις κατώτατες συντάξεις ΟΓΑ – Ταμείων υποστηρίζει σε σημερινό της πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα,  δυσάρεστη έκπληξη-σοκ  περιμένει  1.100.000 χαμηλοσυνταξιούχους καθώς η κυβέρνηση και η Τρόικα με το νέο αναθεωρημένο Μνημόνιο που συνυπέγραψαν αποφάσισαν  τη μείωση της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ, την περικοπή των κατώτατων συντάξεων σε όλα τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία και τη θέσπιση νέων αυστηρότερων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για την καταβολή του ΕΚΑΣ.Κατά τον «Ελεύθερο Τύπο» συναποφασίσθηκε επίσης  να περικοπεί το εφάπαξ όχι μόνο στους πολιτικούς υπαλλήλους του Δημοσίου αλλά και στους στρατιωτικούς, τους αστυνομικούς, τους λιμενικούς, τους πυροσβέστες, τους δικαστικούς και τους λοιπούς δημοσίους λειτουργούς.

Η εφημερίδα κάνει λόγο και για «κρυφή συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών της χώρας μας καθώς η νέα μείωση αποκαλύπτεται στην τελευταία σελίδα του ενιαίου κειμένου, το οποίο περιλαμβάνει την έκθεση αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία εφαρμογής του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής και το νέο, αναθεωρημένο, Μνημόνιο.

Στη σελίδα 165 συγκεκριμένα  του ενιαίου κειμένου αναφέρεται ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να φέρει στη Βουλή, το αργότερο μέχρι τις 15 Αυγούστου, έναν ακόμη εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, στον οποίο θα περιλαμβάνονται οι νέες επώδυνες αλλαγές 

Οι νέες ρυθμίσεις

Όπως διευκρινίζεται στο κείμενο, οι νέες συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις θα προβλέπουν:

1. Τη μείωση της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ, η οποία σήμερα ανέρχεται σε 360 ευρώ το μήνα!

2. Τη μείωση των κατώτατων ορίων των συντάξεων σε όλα τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία.

3. Την καθιέρωση νέων αυστηρότερων κριτηρίων χορήγησης συντάξεων με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας.

4.Την καθιέρωση ατομικών αριθμών κοινωνικής ασφάλισης και τη θέσπιση ενός ανωτάτου ορίου για το σύνολο των συντάξεων που μπορεί να λάβει ένας ασφαλισμένος.

5.Την εφαρμογή νέων κριτηρίων για τη χορήγηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ώστε να λαμβάνονται υπόψη όλες οι κατηγορίες εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων που λαμβάνουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι. 

6. Τη μείωση του εφάπαξ από το 2011 για όλους τους υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου ( δηλαδή για τους πολιτικούς υπαλλήλους, τους στρατιωτικούς, τους αστυνομικούς, τους λιμενικούς, τους πυροσβέστες, τους δικαστικούς κλπ) .

7.Την επέκταση του παγώματος των κύριων και των επικουρικών συντάξεων μέχρι και το 2015.

Με την παρέμβαση αυτή εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν σωρευτικά πάνω από 640 εκατ. ευρώ από το 2012 μέχρι το 2015.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok