Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

https://www.proininews.gr/wp-content/uploads/2017/04/CHIZARIS-GUITAR-604x282.gifΤην προσεχή Παρασκευή 7 Απριλίου το βράδυ (8.30 μ.μ.) ο Καβαλιώτης σολίστ κλασικής κιθάρας και διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. Κων/νος Χίζαρηςθα πραγματοποιήσει ένα ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας στην πόλη της Ξάνθης, στο μαγευτικό χώρο όπου γεννήθηκε ο Μάνος Χατζιδάκις (Αρχοντικό Χατζιδάκι), όπου θα παρουσιάσει μια πληθώρα έργων κυριολεκτικά απ’όλο τον κόσμο!

Η εκδήλωση αυτή με τίτλο «...όλου του κόσμου οι μουσικές σε μια γλυκιά κιθάρα...» λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής, το οποίο διοργανώνεται από τη Φιλοπρόοδο Ένωση Ξάνθης (ΦΕΞ) και την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο Καβαλιώτης πιανίστας Λάμπης Βασιλειάδης, διδάσκων στο τμήμα πιάνου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.


Τα έργα που θα ερμηνεύσει στην κιθάρα ο Κ.Χίζαρης προέρχονται από τη Λατινική Αμερική (Κούβα, Βενεζουέλα, Αργεντινή), τη Γαλλία, τα Βαλκάνια, την Αρμενία, την Περσία, την Τουρκία και φυσικά την Ελλάδα! Ειδικότερα, το δεύτερο μέρος του προγράμματος περιλαμβάνει και συνθέσεις με σαφείς επιρροές από παραδοσιακά θέματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσον αφορά τις ελληνικές συνθέσεις, θα παρουσιαστούν επιλεγμένα έργα των Μ.Χατζιδάκι και Μ.Θεοδωράκη, ενώ επίσης θα παρουσιαστούν και δυο έργα βασισμένα στη Θρακική παράδοση: ο «Ζωναράδικος» του Γιάννη Ανδρόνογλου και η «Μπαϊντούσκα» του Κώστα Χίζαρη σε 1η πανελλήνια εκτέλεση. Το τελευταίο μάλιστα έργο θα εκδοθεί τις προσεχείς ημέρες από το γνωστό μουσικό εκδοτικό οίκο «Φίλιππο Νάκα».

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok