Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Όσοι πηγαίνουν στην τουαλέτα χωρίς να αποχωρίζονται το κινητό τους τηλέφωνο, τα νέα δεν είναι και τόσο ευχάριστα, αφού η συνήθεια αυτή εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία τους.

 

Όπως επισημαίνει ο μικροβιολόγος στο London Metropolitan University, Paul Matewele, «το να πιάνει κανείς το κινητό του αφού έχει χρησιμοποιήσει την τουαλέτα και πριν πλύνει τα χέρια του, είναι μια πολύ κακή ιδέα».

 

Όλοι γνωρίζουμε πως η λεκάνη είναι ένα από τα πιο βρώμικα σημεία του σπιτιού, όπως και οι κοντινές επιφάνειες, ειδικά αν πεταχτούν σταγονίδια καθώς τραβάμε το καζανάκι. Το πρόβλημα είναι ότι αν ακουμπάμε το κινητό μας σε κάποια από αυτές τις επιφάνειες, ή το πιάσουμε πριν πλύνουμε τα χέρια μας, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να μεταφέρουμε ανθεκτικά μικρόβια σε άλλες επιφάνειες στις οποίες θα το ακουμπήσουμε, όπως το… τραπέζι ή τον πάγκο της κουζίνας. 

 

Όπως επισημαίνει ο Matewele «τα καθίσματα τουαλέτας, τα χερούλια, οι νεροχύτες και οι τάπες είναι γεμάτες από μικρόβια όπως E. Coli που μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις στο ουροποιητικό σύστημα αλλά εντερικές παθήσεις, το C. diff μπορεί να προκαλέσει διάρροια, ενώ το ακινετοβακτήριο μπορεί να προκαλέσει μεταδοτική λοίμωξη του αναπνευστικού».

Επίσης, ο νοροϊός, που είναι το συχνότερο αίτιο επιδημιών ιογενούς γαστρεντερίτιδας,  μπορεί να επιβιώσει για πολύ καιρό εκτός του ανθρώπινου οργανισμού, σε ξηρές επιφάνειες, όπως είναι το κινητό μας.

 

Για να αποφύγουμε όλα τα παραπάνω το καλύτερο είναι το κινητό να μην μπαίνει στην τουαλέτα. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, φροντίζουμε να πλένουμε καλά τα χέρια μας πριν τη χρήση της τουαλέτας και αμέσως μετά πριν μεταφέρουμε ξανά το κινητό. 

 

Πηγή: https://www.altsantiri.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok